Om Mitrashus

Som far til en nydelig jente (Mitra) med alvorlig utviklingshemning har jeg opplevd at det ikke er alltid så enkelt å finne leketøy som kan gi veldig mye glede til datteren min mens det kan hjelpe henne med hennes utvikling. Det finnes mange lekebutikker som tilby tusenvis av tilbud men det å prøve å finne relevant tøy med relevant informasjon er en utfordring i seg selv.

Derfor besluttet jeg å åpne en nettbutikk rettet mot barn med spesielle behov. Basert på personlig erfaring og dialog med mange andre foreldre opplever jeg at mange ganger kjøper jeg leketøy til datteren min med stor glede men når hun får det kan jeg aldri vite om leketøyet passer for henne eller hun kommer til å kunne utvikle sine sanser ved hjelp av det.

Siden barn med spesielle behov har ofte sensorisk prosessering lidelse, der de føler seg enten overstimulert eller understimulert av sine sanser, kan de sky eller krever spesielle opplevelser. For eksempel kan et barn med spesielle behov bli overstimulert av lyd og bli veldig lei av høye lyder, eller understimulert av smak og stadig oppsøke nye eller sterkere smaker. Leker som er ment å roe eller oppfylle disse sensoriske lidelser, for eksempel komprimering vester eller objekter å tygge på, kan hjelpe, særlig når et barn kan teste dem ut for å se hva de fleste appellerer til sansene sine.

Jeg har brukt mye tid både på nettet, i lekebutikker både i Norge og i utlandet for å finne leketøy som passer for datteren min og kan gi henne god stimulering i tillegg til glede. Jeg har tilrettelagt hele leiligheten og har bygget sanserom, ballbasseng, aktivitetsvegg, klatrevegg, osv for henne uten at det kostet veldig mye. Jeg opplever stor forskjell i henne, hennes atferd og utvikling. Hennes (og vår) livssituasjon er endret 100%.

Jeg har vært og fortsatt er aktiv for bedre livs vilkår for barn med spesielle behov. Jeg ønsker at de andre foreldre ikke skal oppleve samme utfordringer som meg selv om en del av dem er ikke uunngåelige.

Derfor begynte jeg med en blogg (www.mitrashus.com) for å kunne skrive om positive opplevelser og hvordan man kan gjøre stor forskjell med små aktiviteter. Etter hvert tenkte jeg å starte en nettbutikk på norsk som kunne gi bedre informasjon om leketøy og andre hjelpemidler til familier med barn med spesielle behov. Jeg vet at det tar tid før denne nettbutikken kan bli et perfekt sted men jeg måtte begynne et sted og er avhengig av tilbakemeldinger og kommentarer.

Dette er som en hobby for meg ved siden av min fulltids jobb og jeg har ikke tenkt å tjene mye penger på dette. I tillegg skal jeg bruke 50% av overskuddet (hvis det blir noe:)) til å spandere design og montering av sanserom til familier som sliter økonomisk. Som en ingeniør med mange års erfaring fra det europeiske romsenteret til Forsvaret i Norge har jeg en god forståelse om tekniske ting. Datteren og erfaringen med henne har gjort meg veldig kompetent når det gjelder tilrettelegging og det å tenke ut av boksen. Jeg vil gjerne hjelpe og gi råd til de som trenger uten noe som helst kostand.

Jeg håper at dere støtter initiativet og setter stor pris på deres tilbakemeldinger.

Glede starter hjemme og den trenger ikke å koste så mye!

 

e-post Kontakt via e-post

For alle henvendelser til Mitrashus kontakt oss via e-post her.

Du finner utfyllende informasjon om oss på www.mitrashus.com.

Besøk Amajo Organisasjonsnummer

918 633 383